Verzekeringen

VERZEKERD VAN JE (T)HUIS

Het is echt in uw belang om bepaalde keuzes te maken: Wij helpen u daarbij en vinden het van het grootste belang dat u na een calamiteit goed verzekerd bent. Uw huis is goed verzekerd en u vindt het een prettig idee dat als er iets gebeurt er een vergoeding komt en u weer in uw eigen huis kunt blijven wonen.
Bij verzekeringen moet u niet gelijk denken aan de standaard verzekeringen zoals auto, woonhuis of inboedel verzekeringen. Nee bij deze verzekeringen moet u denken aan hypotheek gerelateerde verzekeringen

Wat zijn eigenlijk hypotheek gerelateerde verzekeringen? Waar moet ik dan aan denken? Het principe van een verzekering is dat het de schade bij een onzeker voorval dekt.

Bij dat onzekere voorval moet men denken aan:
- overlijden,
- arbeidsongeschiktheid en
- werkloosheid
Nu vraagt u zich direct af is overlijden nou zo onzeker? Nee het overlijden op zich niet natuurlijk maar wel het moment daarvan. Zoals ook het moment van het arbeidsongeschikt worden of het moment dat je zonder je eigen schuld in de WW tercht komt.

Deze verzekeringen hebben zeker één ding gemeen en dat is wanneer het voorval zich voordoet het inkomen zwaar onder druk komt te staan. Daardoor kan het voorkomen dat de hypotheeklasten niet meer betaald kunnen worden waardoor de woning moet worden verkocht. En als dat dan nog eens gedwongen wordt door de bank dan is in veel gevallen de opbrengst niet toereikend om de gehele hypotheek terug te betalen.

Gelukkig wordt door bijna iedereen dit onderkend en velen zullen dan ook een overlijdensrisicover-zekering willen afsluiten omdat dan de achter gebleven partner (die het dan toch al zwaar genoeg heeft) redelijk onbezorgd in de woning kan blijven wonen doordat de hypotheek (grotendeels) wordt afgelost door de uitkering van de verzekering. Een bijkomstigheid is dat deze verzekeringen niet eens zo "duur" zijn. Voor enkele euro's per maand heeft men al zo'n verzekering, maar naarmate de bedragen hoger worden en de leeftijd (lees het risico) een grotere rol gaat spelen zijn de premies ook hoger, maar nog altijd op een niveau dat het betaalbaar is.

Nu komt het winnen van de postcode loterij veel minder vaak voor dan dat u arbeidsongeschikt kunt raken. Daarom moeten we het ook hebben over deze verzekering. Deze verzekering dekt de gevolgen van a.o. tijdens een bepaalde looptijd (naar keuze). Meestal geeft het een aanvulling op het inkomen (vast bedrag per maand) tijdens a.o. maar er zijn er ook die een aanvulling geven op het inkomen tot een bepaald % van het laatstgenoten inkomen b.v. tot 70 % daarvan. De premies vallen vaak tussen de €. 10,00 en €. 30,00 per maand afhankelijk van de gekozen constructie en duur. Wanneer je eenmaal arbeidsongeschikt bent kan dat in velerlei gradaties voorkomen waarbij de uitkering afhankelijk is van de mate van a.o. en de mate van wat de werknemer nog kan verdienen. De uitkering kan zelfs teruglopen in het ergste geval tot €. 637,-- per maand.
Hierbij is natuurlijk ook van belang wat de werkgever heeft geregeld voor zijn werknemers. Dat verschilt van helemaal niets tot een basis regeling tot een zeer uitgebreide regeling waar de werknemers naar behoren een beroep kunnen kunnen doen op de verzekering van de werkgever.

Dan is er nog een verzekering waarbij er een uitkering wordt genoten tijdens de WW periode van maximaal 24 maanden. En daarna  is het de bijstand. Deze verzekering kan uitsluitend in combinatie met een a.o. verzekering.

Verzekering advies nodig?

Heeft u na het lezen van onze website vragen over uw huidige verzekering of wilt u een nieuwe verzekering bij uw hypotheek afsluiten?
Laat dan nu uw contact informatie achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op
Vul alstublieft het verplichte veld in.
Vul alstublieft het verplichte veld in.
Vul alstublieft het verplichte veld in.

Search